ØMC CYKELKLUB

ØMC KLUBBENS HISTORIE

Klubben blev startet hos konsulent Bent Meier i Spjellerup. Han var tilsluttet en cykelklub i Køge, og på sine træningsture rundt på stevns mødte han en del cyklister som kørte for sig selv eller i små grupper. Han besluttede sig for at samle dem i en klub. Der blev lavet en annonce i nogle dagblade i området, hvor man kunne kontakte ham. Den 31. maj 1985 blev der så holdt en stiftende generalforsamling hjemme hos ham, hvor der mødte 16 interesserede op, og klubben var i gang.

Det blev grebet professionelt an fra starten med en bestyrelse, vedtægter osv. Der blev gjort meget ud af at skaffe sponsorer. De første klubtrøjer blev sponsoreret af  traktørstedet Højeruplund, og som tak for hjælpen havde man et årligt løb dernede omkring. Banker, cykelforretninger, og lokale firmaer blev kontaktet for evt. sponsorater til at supplere kontingentet, som så i øvrigt har været uændret 300 kr i alle årene. Flot må siges.

Ang. økonomi så kom Tøserunden ind i billedet i 1991. Der sagde ØMC ja til at bemande de 2 første depoter på turen. Trafikregulering og udlevering af forplejning var opgaven, og det gav så 12.000 kr i klubkassen oveni kontingent, og sponsorpenge. Pengene kom så tilbage til medlemmerne i form af tilskud til løb, billigt klubtøj i høj kvalitet mm. Så altid har klubben så haft en sund positiv økonomi.

Ret hurtigt blev der lavet et træningsudvalg, som lavede ruter og viste vejen rundt. Der blev lavet kalender med hvilke ruter på den bestemte dag, så man ikke mødtes og ikke vidste hvor man skulle hen. Udover at træne i klubregi, blev man inviteret til løb i andre klubber, f.eks. Rønnede, Haslev og Ølsemagle. Der blev deltaget i løb i Danmark store som små, og der blev også stillet op i store arrangementer såsom Sjælland rundt, og det store hit Vætteren rundt. De første 10 år i klubbens historie kunne man stille med 7-10 mand i Sverige.

For at holde formen om vinteren havde man et lokale på skolen en gang om ugen hvor man kørte på ruller, som det hed. Op på rullerne med raceren og se hvem der kunne køre flest km på en bestemt tid. Af mangel på ruller til alle lavede man bordtennisturnering mm. Så folk var aktive hele tiden. Det blev så senere erstattet med mtb. cykling  i de lokale skove.

Der blev lavet pointsystemer så man kunne kåre en klubmester. Træningsflid vægtede højt i dette system. Det var ikke nok man kom til de pointgivende løb og der var hurtig. Var man mindre hurtig men kom til mange træninger og derigennem viste flaget og var social, kunne man hente mesterskabet der.

Igennem tiderne er der en del der har haft cyklerne med på ferien sydpå til alperne, for at prøve kræfter der, nok inspireret af Tour de France mm og køre der hvor stjernerne færdes. I 2008 var der 4 stk der synes de ville prøve en tur til Mallorca som start på sæsonen. Cyklerne kom i en kassevogn fra Cykel Stig og en uge senere skulle rytterne med fly derned. Men så kom vulkanudbruddet på Island og en askesky forhindrede det. Cykles skulle der i bakker, så mtb’erne bagpå og til Harzen. Det udviklede sig så til en succes for klubben hvor man gik fra 4 til 6 til 8 og så sluttede ved 16 tilmeldte som loft. Harzen turen har ligget i maj og været billig. Kørt derned i bil med egne cykler bagpå. Hotel med morgenmad og aftensmad for ca. 2000 kr, derudover frokost i terrænet. Askeskyen forsvandt og Mallorcature er det også blevet til 10 gange for nogle. Den har ligget i uge 39-40 og været dyrere end Harzen. Flyrejse, leje af cykler, dyrere hotel, så det har ikke trukket i så mange. 4-7 stk. pr gang. Måske tidspunktet sidst på sæsonen bærer lidt af skylden.

Det var så lidt kort om klubbens historie. Der har været op og nedture. Tempoet er også i denne klub det store emne. Mange  er stoppet fordi det gik for langsomt og søgt andre steder, og ligeså mange er blevet hjemme fordi de ikke kunne følge med.

Trods op og nedture eksisterer klubben stadigvæk, med stærk og sund økonomi som den har gjort i 36 år. Lad det fortsætte mange år endnu.

ØMC CYKELKLUB

OPLEVELSES MINDER MED ØMC

SE AKTIVITETER

ØMC CYKELKLUB

AKTIVITETER
  • Intensiv cykelmotion

  • Socialt samvær og sammenhold

  • Oplevelser for livet

  • Uforglemmelige cykelferier – også i udlandet

  • Skøn natur – smukke landskaber

  • Masser af frisk luft

  • Nye bekendtskaber

ØSTSJÆLLANDS

MOTIONS CYKELKLUB